Final Sınavları Hakkında Duyuru

Öğrencilerimize final sınavlarına ilişkin önemli duyuru;

• Final sınavları 27 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında, bağlı olduğunuz birimin internet sayfasında ilan edilen gün, saat ve şekilde (çoktan seçmeli, açık uçlu, ödev, proje, performans vb) uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılacaktır. Sınavın şekli, tarihi ve saatini ders sayfanızdan da takip edebilirsiniz.
  • Final sınav haftasında (27 Mayıs-7 Haziran) ders sayfanızdaki tüm materyaller kaldırılacaktır. Bu nedenle, final haftası başlamadan derslere ilişkin hazırlıklarınızı yapın. Dilerseniz ders dökümanlarını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
  • Final sınavlarına (ödev, proje teslimi hariç);

- Sadece sınav için belirlenmiş saat aralığında girebilirsiniz (Ortak zorunlu dersler bütün sınav haftası açık olacaktır)

- Sizin için tek bir sınav oluşturulacak, sınav tekrar hakkınız olmayacaktır.

- İnternet, elektrik kesintisi ve bağlantı sorunları gibi nedenlerle sınav bağlantınız koptuğunda, sınav süresi içerisinde tekrar sınava girebileceksiniz. Sınavınız kaldığınız yerden devam edecektir (Yeni bir sınav hakkınız yoktur). Bu şekilde en fazla 5 defa sınava bağlanabileceksiniz.

- Sınavı bitir seçeneği işaretlendiğinde sınav sonlanır. Tekrar sınava girilemez.

- Sınavınızı bitirdiğinizde, sınav süresi tamamlanmadan "Sınavı Bitir" seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde sınavınız kayda alınmayacaktır.

- Sınav süresince başka kişilerle irtibat kurmanız, sınav sorularını veya sınav sorularına verdiğiniz cevapları kaydetmeniz ve/veya iletmeniz yasaktır. Bu durum tespit edilirse hakkınızda öğrenci disiplin yönetmeliği gereği işlem yapılacaktır.

Ödev ve projeler için;

- Hazırladığınız ödev ilgili dersin öğretim elemanı tarafından değerlendirilecek, başarınız bu dersin Genel Sınavı notunu belirleyecektir.

- Ödevlerin uzaktan eğitim sistemine yüklenmesi için son teslim tarihi 07.05.2020 Saat 04:00'dır. Bu sürede ödevini yükleyemeyenler 07.05.2020 tarihinde eposta ile dersin öğretim elemanına ödevlerini ulaştırabilirler.

- Ödevini elektronik ortamda hazırlayıp gönderemeyenler, elle hazırladıkları ödevleri posta ve/veya kargo yolu ile, en geç 07.05.2020 tarihinde öğretim elemanına ulaştırmak koşulu ile gönderebilirler. Postada yaşanacak gecikmeleri dikkate alarak zamanlı bir şekilde gönderiyi yapmak öğrencilerin sorumluluğundadır.

- Son gün yoğunluk yaşanabileceğini göz önünde bulundurularak, hazırlanan ödevler, vakit kaybetmeksizin sisteme yüklenmelidir.

- Ödev sorularını veya ödev sorularına verdiğiniz cevapları paylaşmanız veya sosyal medya hesapları gibi ortamlarda kullanmanız yasaktır. Bu durum tespit edilirse hakkınızda öğrenci disiplin yönetmeliği gereği işlem yapılacaktır.

Final ve UZEM sınavlarıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Tüm Sınavlarınızda Başarılar dileriz.